top of page

BUSCAGLIONE - DRUŽINSKA TRADICIJA

Buscaglione je tradicionalna italijanska znamka espressa z rojstnim krajem v Rimu. Njena zgodovina sega do leta 1899. Prvotno je bila Buscaglione vatikanska kava, danes Buscaglione pijejo milijoni kavnih navdušencev po vsem svetu. Praženje poteka v sodobni pražarni tik pred Rimom. Izbrana zrna različnega porekla pečemo ločeno, tako da ohranijo svoj značaj. Nato jih zmešamo po našem tradicionalnem receptu za klasični italijanski espresso.

Leta 1899 je Giovanni Buscaglione v bližini Vatikana odprl čudovito pražarno in kavarno. Iz različnih držav je uvažal visokokakovostna zrna, hitro pa so jih vzljubili tudi rimski pivci kave. Generacija za generacijo še naprej praži kavo pod imenom Buscaglione.


 V ultramodernem obratu za praženje zrnja Buscaglione posamezno poreklo pražijo ločeno in šele nato mešajo. Na ta način vsako zrno ohrani svoje značilnosti. V tem pogledu se naša filozofija razlikuje od filozofije mnogih drugih pražarnic. Pri nas ne gre le za izvor kave, temveč za rezultat v skodelici - la resa in tazza.

Stara przionica.jpg
Palombini.jpg
O nas: About
bottom of page